Gofri, te édes...
Vásároltam gofrisütőt, végre! Rögtön ki is kellett próbálni J. Régóta
vágyom rá, hogy itthon készíthessek gofrit. Rengeteg gofrirecept létezik,
végül az alábbi receptet választottam ki és elégedett is vagyok vele.
Elég nagy adag lett belőle, felét holnap sütöm meg, állítólag hűtőben
jól eláll egy napot. A töltelék saját kitaláció.
Epres - mascarponekrémes gofri
Hozzávalók a gofrihoz: 40 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 3 tojás, 12 dkg margarin,
1 cs vaníliás cukor, 12 dkg cukor, csipet só, 1/2 liter tej, egy narancs
leve és héja
Elkészítés: A liszthez hozzákeverjük a sütőport. Hozzáadjuk a tojások
sárgáját, a margarint, sót, a vaníliás cukrot, a cukrot, a tejet és a
narancs levét és héját. Jól összekeverjük. A tojások fehérjét keményre
verjük és beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük a gofrisütőbe.
Töltelék kb. 10-12 darab gofrihoz: 10 dkg mascarpone, 25 dkg eper, 2-3
kanál porcukor, 10 ml tejszín habbá verve. Az egészet összekeverjük és
rátesszük a gofrikra. Nagyon finom!
|