Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Kívül barna, belül fehér, mi az?

Ezt a receptet nagyon érdekesnek találtam, ezért készült el. Különös módon a tésztájába nem kell sem tojás, sem tej, sem vaj/margarin, ellenben teszünk bele vizet és borecetet. Ahhoz képest, hogy kissé gyanúsan vártam az eredményt, egy finom muffinra leltem benne.

 



Csokoládés-túrós muffin

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 1 dkg kakaópor, fél tasak csokoládés pudingpor (én beletettem egy egész tasakkal) 1 k sütőpor, csipetnyi só, 25 dkg (tehén)túró, 6-15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 tojás, 1/2 ek citromlé, 0,6 dl olaj, 1 tk borecet (borecet híján étkezési ecetet használtam és csak 1/2 teáskanálnyit), 1,75 dl víz, 5 dkg apróra tördelt csokoládé.

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük, kibéleljük a muffinsütő mélyedéseit papírkapszlival vagy kikenjük vajjal. Egy nagy tálban elvegyítjük a kakaót, a pudingport, a lisztet, a sót és a sütőport. A töltelékhez egy külön tálban kikeverjük a túrót a tojással, citromlével, vaníliás cukorral és 6 dkg cukorral. Egy másik tálban a vizet elkeverjük az olajjal, borecettel és a 15 dkg cukorral. Ehhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, és gyorsan beleforgatjuk, hogy az egész átnedvesedjen. Ebből a sütőforma mélyedéseibe töltünk 1-1,5 kanállal, erre adagoljuk a túrós tölteléket, rászórjuk a csokidarabokat, majd a megmaradt csokis masszát egyenletesen elosztjuk rajtuk. Sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt megsütjük.