Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Elegáns étel

Nagyon finom, mert jól néz ki vagy jól néz ki, mert nagyon finom? Kell ennél több? :-)

 

 

Borjúszeletek Dubarry módra, mascarponéval

Hozzávalók: 50 dkg borjúcomb, 10 dkg liszt, 50 dkg karfiol, 3 -4 dl tej (ki mennyire sűrűn/hígan szereti), 1 tojássárgája, 1 dl tejföl, 10-15 dkg mascarpone, só, bors, szerecsendió, 5 dkg vaj, kevés reszelt sajt.

A megtisztított karfiolt sós vízbe megfőzzük, lecsöpögtetjük és hűlni hagyjuk. A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát lisztbe mártjuk majd utána kevés olajon megsütjük. Ezután egy kivajazott jénai tál alját kirakjuk a hússzeletekkel. A húsok tetejét szépen kirakjuk a karfiol rózsákkal majd ráöntjük a besamel mártást és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőben, kb 20-25 percig sütjük.

A mascarponés besamel mártás elkészítése: Egy kis tálban a tojás sárgát, a mascarponéval valamint a tejföllel jól elkeverjük. 5 dkg vajon megpirítunk 5 dkg lisztet, felengedjük forró tejjel majd sűrűre keverjük. Legvégül sóval, borssal és szerecsendióval (nem túl sokat, mert intenzív) ízesítjük. Amikor levesszük a tűzről, belekeverjük a tojásos keveréket.