A képen látható sütemény édesanyám specialitása, gyakran asztalra kerül otthon. Azért osztom meg veletek ennek a sütinek a receptjét, mert egyrészt nálunk nagy kedvenc, másrészt meg kevesen ismerik. Nagyon hálás sütemény, egy hétig legalább fogyasztható, akár le is fagyasztható. Kicsit tömény, mert sok finomság van benne, de eddig, aki kóstolta mindenki dicsérte Megéri kipróbálni.
Zakota Hozzávalók: 2 db nápolyi lap (készen kapható, tepsi méretű), 1 csésze
(2 dl), 6 tojás, 1 csésze cukor +20 dkg, 1 csésze liszt, 1 tk sütőpor,
1 csésze darabos dió, 1 csésze darabos csoki,1 csésze apró gyümölcs (bármilyen:
ribizli,meggy,cseresznye, málna –lehet befőtt is, lecsepegtetve), 1 csésze
mazsola, 1 csésze színes rahát (ha nincs akkor valamilyen aszalt gyümölcs),
1 ek kakaó, 12,5 dkg margarin, tetejére mogyorókrém vagy csokoládékrém
és kókuszreszelék.
|
||
|