Ez egy széles körben ismert sütemény, sokan és sokszor elkészítették már. A tejföles-kekszesnek egyik ifjú titánja, kicsivel több minden kell bele :-) . Viszonylag egyszerű elkészíteni (kivétel a tortazselé a tetején, mert az nekem soha nem lesz az igazi), nem kell sütni és gyorsan kész van. Annyit módosítottam rajta, hogy gyümölccsel készítettem a krémet. Könnyű kis finom süti, én nagyon szeretem, még ha nem is sikerül soha tökéletesen elkészíteni a zselé miatt.
Túrós kekszes Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 25 dkg túró, 1 tejföl (2 dl), 6 ek cukor, 1 vaníliás cukor, 1,5 tasak zselatin, gyümölcs, 2 dl növényi tejszín Elkészítjük a gyümölcsös túrókrémet. A túrót, a tejfölt és a kétféle cukrot jól összekeverjük, a zselatint 1/2 dl vízzel a tasakon leírt előírás szerint elkészítjük és amikor langyos belekeverjük a túrós masszába. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük, végül beleteszünk tetszés szerint valamilyen gyümölcsöt apróra vágva (én konzerv mandarint tettem bele). Egy négyszögletes jénai tál (vagy kisebb tepsi) alját kirakjuk kocka alakú háztartási keksszel és rákenjük a krémet majd a tetejét újra kirakjuk keksszel. Minden keksz tetejére teszünk egy szelet gyümölcsöt (banán, kivi, eper, bármi, ami van). Végül a tetejét bevonjuk tortazselével. A piros színű tortazselét én a befőttlével (plusz kevés víz hozzáadásával) a tasakon leírt előírás szerint készítettem el. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és a keksz megpuhuljon. (a recept Illeskrisztől van)
|
||
|