Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 12 dkg hideg vaj, 1 egész tojás A töltelékhez: 10 dkg pekándió, 20 dkg mandula és 10 dkg mandula lapocska került bele, 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 5 dkg méz, 1 csipet só, 1 dl tejszín
Elkészítés: A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót és a hideg vajat elmorzsoljuk
benne, majd a tojást is hozzákeverve összegyúrjuk a tésztát. A kinyújtott
tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe (25x30) tesszük, villával megszúrkáljuk
és egy órán keresztül a hűtőben pihentetjük. Amíg a tészta pihen az egész
mandulákat lobogó vízbe dobjuk 2 percre, majd leszűrjük és egyenként héjából
kipattintjuk. |
||
|