Hozzávalók a tésztához: 50-55 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1,5 dl tejföl, 3 db tojás sárga, 1 ek só, 1 kocka élesztő és annyi hideg víz amennyit a tészta felvesz, hogy nyújtható legyen, 1 tojás a lekenéshez.
Elkészítés: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, úgy hogy az élesztőt belemorzsoljuk
a lisztbe de nem kell keleszteni. Ujjnyi vastagságura nyújtjuk (egy nagyobb
vágódeszkára ráfér), megkenjük tojással. Ezután hűtőbe tesszük 2 órára.
Végül a kívánt formákra vágjuk és felvágás után újra lekenjük tojással
majd belemártjuk felváltva reszelt sajtba, köménymagba, lenmagba, szezámmagba
vagy tetszés szerint más magokba. Előmelegített 190 fokos sütőben sütjük
15 -20 percig. |
||
|