Kicsinyítés Nagyítás    vissza

 

Három finomság saláta

Hozzávalók:
Tengeri alga
Üvegtészta
Erős paprika szeletek
Szójabab-csíra
Fokhagyma

Szezámolaj
Rizskivonat (más néven kínai só)
Étolaj
Rizsecet

 

1. A tengeri algát, üvegtésztát, erős paprika szeleteket és szójabab csírát belerakjuk egy edénybe.

2. Felaprítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a zöldségekhez.

3. Hozzáadunk néhány csepp szezámolajat, étolajat, sót, Rizskivonatot (más néven kínai só) és rizsecetet, majd az egészet összekeverjük a kezünkkel.

4. Kb. 5 percet állni hagyjuk, hogy minden nyugodtan összeérlelődhessen.

5. Kész, lehet tálalni!


TIPPEK:
- A tengeri algát 5-6 óráig kell langyos vízben áztatni, hogy „kirúgja” magát.
- Az üvegtésztát 5 percig meleg (vagy langyos) vízbe tesszük az összekeverés előtt.
- A saláta fogyasztható magában is, de száznapos tojással, malacfüllel, párolt tofuval és kacsazúzával is kitűnő.
- A szójabab csíra lehet friss és konzerv is.
- A csípős paprikát pótolhatjuk édessel is.



"Ha szeretné megtanulni az étel elkészítését, és a kínai konyha más
titkait is- tegye azt egy igazi kínai mesterszakácstól, Wang Mestertõl!
www.lucullusbt.hu vagy +36 20 9798-991."


Nyomtatás