Három finomság saláta
Hozzávalók:
Tengeri alga
Üvegtészta
Erős paprika szeletek
Szójabab-csíra
Fokhagyma
Só
Szezámolaj
Rizskivonat (más néven kínai só)
Étolaj
Rizsecet
1. A tengeri algát, üvegtésztát, erős paprika szeleteket és szójabab
csírát belerakjuk egy edénybe.
2. Felaprítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a zöldségekhez.
3. Hozzáadunk néhány csepp szezámolajat, étolajat, sót, Rizskivonatot
(más néven kínai só) és rizsecetet, majd az egészet összekeverjük a kezünkkel.
4. Kb. 5 percet állni hagyjuk, hogy minden nyugodtan összeérlelődhessen.
5. Kész, lehet tálalni!
TIPPEK:
- A tengeri algát 5-6 óráig kell langyos vízben áztatni, hogy „kirúgja”
magát.
- Az üvegtésztát 5 percig meleg (vagy langyos) vízbe tesszük az összekeverés
előtt.
- A saláta fogyasztható magában is, de száznapos tojással, malacfüllel,
párolt tofuval és kacsazúzával is kitűnő.
- A szójabab csíra lehet friss és konzerv is.
- A csípős paprikát pótolhatjuk édessel is.
"Ha szeretné megtanulni az étel elkészítését,
és a kínai konyha más
titkait is- tegye azt egy igazi kínai mesterszakácstól,
Wang Mestertõl!
www.lucullusbt.hu
vagy +36 20 9798-991."
|