Hozzávalók 1 főre: 1. Felverjük a tojást, felaprítjuk az újhagymát (a zöldjét is). 2. Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz/ nedvesség elpárologjon), beleöntjük a napraforgóolajat (kb. 1 tojásnyit). Addig forraljuk, amíg enyhén fodrozódni és füstölögni nem kezd. 3. Beleöntjük a felvert tojást. A tojást enyhén átsütjük, majd kanállal felaprítjuk. A tojást keveset kell sütni - nem kell megvárni, hogy teljesen piros lesz, mert akkor kiszárad. 4. Hozzáadjuk a főtt rizst. Összekeverjük. Addig kell sütni, amíg a szemek szét nem válnak, és enyhén át nem pirulnak. Néhány szem borsót is dobhatunk hozzá. 5. Hozzáadjuk a sót, majd az újhagymát. Addig kell sütni, amíg a hagyma intenzíven illatozni nem kezd (kb. 1 perc). 6. Ezt követően jön egy kevés rizskivonat vagy húslé. Akár itt abba is lehet hagyni. 7. Ha valaki szójaszószos sült rizst akar, akkor most kell egy kevés szójaszószt beleönteni, éppen, hogy a színe szép legyen. 8.Kész, lehet tálalni! TIPP: Ehhez az ételhez tetszőleges, aprított vagy már alapjáraton apró zöldségféléket lehet adni. Pl. Kínában gyakran raknak bele főtt borsót. Hagymát nem fontos adnunk az ételhez.
|