Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Tojásos sült rizs

Hozzávalók 1 főre:
Főtt rizs (thaiföldi, kínai vagy indiai rizs)
Napraforgóolaj
Tojás 2 db
Újhagyma 1 db

Rizskivonat (más néven kínai só), vagy húslé
Szójaszósz
borsó

1. Felverjük a tojást, felaprítjuk az újhagymát (a zöldjét is).

2. Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz/ nedvesség elpárologjon), beleöntjük a napraforgóolajat (kb. 1 tojásnyit). Addig forraljuk, amíg enyhén fodrozódni és füstölögni nem kezd.

3. Beleöntjük a felvert tojást. A tojást enyhén átsütjük, majd kanállal felaprítjuk. A tojást keveset kell sütni - nem kell megvárni, hogy teljesen piros lesz, mert akkor kiszárad.

4. Hozzáadjuk a főtt rizst. Összekeverjük. Addig kell sütni, amíg a szemek szét nem válnak, és enyhén át nem pirulnak. Néhány szem borsót is dobhatunk hozzá.

5. Hozzáadjuk a sót, majd az újhagymát. Addig kell sütni, amíg a hagyma intenzíven illatozni nem kezd (kb. 1 perc).

6. Ezt követően jön egy kevés rizskivonat vagy húslé. Akár itt abba is lehet hagyni.

7. Ha valaki szójaszószos sült rizst akar, akkor most kell egy kevés szójaszószt beleönteni, éppen, hogy a színe szép legyen.

8.Kész, lehet tálalni!

TIPP: Ehhez az ételhez tetszőleges, aprított vagy már alapjáraton apró zöldségféléket lehet adni. Pl. Kínában gyakran raknak bele főtt borsót. Hagymát nem fontos adnunk az ételhez.



"Ha szeretné megtanulni az étel elkészítését, és a kínai konyha más
titkait is- tegye azt egy igazi kínai mesterszakácstól, Wang Mestertõl!
www.lucullusbt.hu vagy +36 20 9798-991."


Nyomtatás