Szecsuáni marha (1 fõre)
Hozzávalók:
Kb 20 dkg marhafilé
Bambusz 10 dkg
Répa 10 dkg
Hagyma 1 fej
Szójaszósz
Keményítõ
Cukor
rizskivonat (Na glutanát)
Erõs Pista
Rizsecet
1.A HAGYMÁT nagy darabokra felvágjuk
2.A húst feloldjuk a KEMÉNYÍTÕBEN, némi
vizet adunk hozzá, és 1 evõkanál SZÓJASZÓSZT
is.
3.A wokban 4 cl étolajat forrósítunk, közben
egy tálban feloldunk 1 evõkanál KEMÉNYÍTÕT
és 11 evõkanál vizet.
4.A HÚST kb. 2 percig pirítjuk, majd hozzátesszük
a hagymát.
5.Eztán hozzátesszük az ERÕS PISTÁT,
és a BAMBUSZ-RÉPA-HAGYMA triót.
6.Egy kevés vizet is adunk hozzá.
7.Hozzáadunk 1 kávéskanál CUKROT,és
egy csipet SÓT.
8.Ha a szósz nem elég sûrû, akkor tegyünk
bele még vízben áztatott keményítõt.
9.Csapjunk a wok széléhez 1 teaskanál rizsecetet,
és aztán dolgozzuk el az ételben.
10.A végén tegyünk bele egy csipet rizskivonatot.
11.KÉSZ, LEHET TÁLALNI!
"Ha szeretné megtanulni az étel elkészítését,
és a kínai konyha más
titkait is- tegye azt egy igazi kínai mesterszakácstól,
Wang Mestertõl!
www.lucullusbt.hu
vagy +36 20 9798-991."
|