Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Hagymás sertéscsíkok (1 főre)

Hozzávalók:
Sertéscomb (10-15 dkg)
Étkezési keményítõ
Napraforgóolaj
Vöröshagyma (1 fej)
Szójaszósz (lehetõleg sötét, sûrû állagú)

Kínai só (rizskivonat, glutamát)
Víz

1.A HÚST feldaraboljuk vékony szeletekre (1-2 mm vastag, de lehet nyugodtan széles).
2.A húst összekeverjük kb. 1-1,5 teáskanálnyi keményítõvel. Kis VIZET adunk hozzá.
3.A VÖRÖSHAGYMÁT feldaraboljuk kb. 3x3x3cm kockákra.
4.Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz elpárologjon), beleöntjük a NAPRAFORGÓOLAJAT (kb. 4 cl). Addig forraljuk, amíg fodrozódni és füstölögni nem kezd.
5.Beleöntjük a HÚST, és átsütjük, amíg mindenütt enyhén barna nem lesz (kb. 2-3 perc).
6.Hozzáadjuk a SÓT és a SZÓJASZÓSZT.
7.Hozzáadjuk a VÖRÖSHAGYMÁT. Szükség esetén mehet bele egy kis víz is. Sütjük, folyamatos kavargatás mellett kb. 1-2 percig, amíg a hagyma „reccsenve roppanós” nem lesz.
8.Hozzáadunk egy kevés KÍNAI SÓT.


TIPPEK:
Ez a fogás elkészíthetõ marhából, csirkébõl, sõt még birkából is. Ez utóbbinál minden faggyút el kell távolítani, és sütéskor érdemes szárított erõs (vagy chili) paprikát hozzáadni.

A húst mindig a rostirányra merõlegesen kell felvágni. (ha épp nem sertéshúsról van szó).

A hús formájának megfelelõen kell választani az egyéb hozzávalók (fõleg zöldségfélék) formáját (ha pl. a hús hosszú, metéltszerû, akkor a kiegészítõ alapanyagoknak is ilyennek kell lenniük. Ha a hús kockaalakú, akkor a zöldségek is ilyenek).

A hús könnyen kiszáradhat, ha túl kevés keményítõt kap, vagy ha túl sokáig sütjük.

Az étel pépessé válhat, ha túl sok keményítõ kerül bele.



"Ha szeretné megtanulni az étel elkészítését, és a kínai konyha más
titkait is- tegye azt egy igazi kínai mesterszakácstól, Wang Mestertõl!
www.lucullusbt.hu vagy +36 20 9798-991."


Nyomtatás