Hagymás sertéscsíkok (1 főre)
Hozzávalók:
Sertéscomb (10-15 dkg)
Étkezési keményítõ
Napraforgóolaj
Vöröshagyma (1 fej)
Szójaszósz (lehetõleg sötét, sûrû
állagú)
Só
Kínai só (rizskivonat, glutamát)
Víz
1.A HÚST feldaraboljuk vékony szeletekre (1-2 mm vastag,
de lehet nyugodtan széles).
2.A húst összekeverjük kb. 1-1,5 teáskanálnyi
keményítõvel. Kis VIZET adunk hozzá.
3.A VÖRÖSHAGYMÁT feldaraboljuk kb. 3x3x3cm kockákra.
4.Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt
víz elpárologjon), beleöntjük a NAPRAFORGÓOLAJAT
(kb. 4 cl). Addig forraljuk, amíg fodrozódni és füstölögni
nem kezd.
5.Beleöntjük a HÚST, és átsütjük,
amíg mindenütt enyhén barna nem lesz (kb. 2-3 perc).
6.Hozzáadjuk a SÓT és a SZÓJASZÓSZT.
7.Hozzáadjuk a VÖRÖSHAGYMÁT. Szükség
esetén mehet bele egy kis víz is. Sütjük, folyamatos
kavargatás mellett kb. 1-2 percig, amíg a hagyma reccsenve
roppanós nem lesz.
8.Hozzáadunk egy kevés KÍNAI SÓT.
TIPPEK:
Ez a fogás elkészíthetõ marhából,
csirkébõl, sõt még birkából
is. Ez utóbbinál minden faggyút el kell távolítani,
és sütéskor érdemes szárított
erõs (vagy chili) paprikát hozzáadni.
A húst mindig a rostirányra merõlegesen kell felvágni.
(ha épp nem sertéshúsról van szó).
A hús formájának megfelelõen kell választani
az egyéb hozzávalók (fõleg zöldségfélék)
formáját (ha pl. a hús hosszú, metéltszerû,
akkor a kiegészítõ alapanyagoknak is ilyennek kell
lenniük. Ha a hús kockaalakú, akkor a zöldségek
is ilyenek).
A hús könnyen kiszáradhat, ha túl kevés
keményítõt kap, vagy ha túl sokáig
sütjük.
Az étel pépessé válhat, ha túl sok
keményítõ kerül bele.
"Ha szeretné megtanulni az étel elkészítését,
és a kínai konyha más
titkait is- tegye azt egy igazi kínai mesterszakácstól,
Wang Mestertõl!
www.lucullusbt.hu
vagy +36 20 9798-991."
|