Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Gazdag házi tésztaleves (1 főre)

Hozzávalók:
Zúzott erõs paprika (az Erõs Pista tökéletes)
4 cl napraforgóolaj
2 gerezd fokhagyma
Bors

1 Tojás
5 dkg fafüle gomba
1 burgonya
Füstölt/ sült/ fõtt hús (lehetõleg kacsamell)
Víz
1 paradicsom
5 dkg bambusz
Liszt
Kevés újhagyma
5dkg zeller
Szójaszósz

1.Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz elpárologjon), beleöntjük a NAPRAFORGÓOLAJAT (kb. 4 cl). Ebben az esetben elég enyhén felforralni az olajat, az extrém hõfok veszélyes lehet.
2.Beleöntjük a forró olajba az apróra vágott ÚJHAGYMÁT, FOKHAGYMÁT és HÚST, SZÓJASZÓSZT ADUNK hozzá. (Tehetünk bele Erõs Pistá tát is). Átforgatjuk, majd felöntjük az egészet 1 l vízzel.
3.Felaprítjuk apró kockákra a FAFÜLE GOMBÁT, a BAMBUSZT, BURGONYÁT, majd ezeket is hozzáadjuk a leveshez.
4.Megsózzuk az ételt, bors, majd kinai só (Na Glutamát megy bele).
5.Belekeverünk egy tojást, egészben,
6.Egy tálban sima vízzel lisztet keverünk el, majd a masszából kisebb galacsinokat – tésztadarabokat – szaggatunk a levesbe, amennyit szeretnénk.
7.Végül az apróra vágott paradicsomot, és zellert is beletesszük az ételbe.
8.Megöntözzük az egészet néhány csepp szezámolajjal.
9.KÉSZ, LEHET TÁLALNI!


TIPPEK:
A felhasznált hús lehet tetszõleges állaté.
A szárított fafüle gombát vízben kell áztatni kb. 15 percig, mielõtt bármilyen akcióba lendülnénk vele.



"Ha szeretné megtanulni az étel elkészítését, és a kínai konyha más
titkait is- tegye azt egy igazi kínai mesterszakácstól, Wang Mestertõl!
www.lucullusbt.hu vagy +36 20 9798-991."


Nyomtatás