Gazdag házi tésztaleves (1 főre)
Hozzávalók:
Zúzott erõs paprika (az Erõs Pista tökéletes)
4 cl napraforgóolaj
2 gerezd fokhagyma
Bors
Só
1 Tojás
5 dkg fafüle gomba
1 burgonya
Füstölt/ sült/ fõtt hús (lehetõleg
kacsamell)
Víz
1 paradicsom
5 dkg bambusz
Liszt
Kevés újhagyma
5dkg zeller
Szójaszósz
|
1.Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt
víz elpárologjon), beleöntjük a NAPRAFORGÓOLAJAT
(kb. 4 cl). Ebben az esetben elég enyhén felforralni az
olajat, az extrém hõfok veszélyes lehet.
2.Beleöntjük a forró olajba az apróra vágott
ÚJHAGYMÁT, FOKHAGYMÁT és HÚST, SZÓJASZÓSZT
ADUNK hozzá. (Tehetünk bele Erõs Pistá tát
is). Átforgatjuk, majd felöntjük az egészet 1
l vízzel.
3.Felaprítjuk apró kockákra a FAFÜLE GOMBÁT,
a BAMBUSZT, BURGONYÁT, majd ezeket is hozzáadjuk a leveshez.
4.Megsózzuk az ételt, bors, majd kinai só (Na Glutamát
megy bele).
5.Belekeverünk egy tojást, egészben,
6.Egy tálban sima vízzel lisztet keverünk el, majd
a masszából kisebb galacsinokat tésztadarabokat
szaggatunk a levesbe, amennyit szeretnénk.
7.Végül az apróra vágott paradicsomot, és
zellert is beletesszük az ételbe.
8.Megöntözzük az egészet néhány csepp
szezámolajjal.
9.KÉSZ, LEHET TÁLALNI!
TIPPEK:
A felhasznált hús lehet tetszõleges állaté.
A szárított fafüle gombát vízben kell
áztatni kb. 15 percig, mielõtt bármilyen akcióba
lendülnénk vele.
"Ha szeretné megtanulni az étel elkészítését,
és a kínai konyha más
titkait is- tegye azt egy igazi kínai mesterszakácstól,
Wang Mestertõl!
www.lucullusbt.hu
vagy +36 20 9798-991."
|