Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Csirke shanghai módra (2 főre)

Hozzávalók:
2 csirkecomb
1 l víz
Szecsuáni bors

A szószhoz:
2 gerezd fokhagyma
2 szelet gyömbér
2 guriga póréhagyma
2 evõkanál szójaszósz
4 fél evõkanál víz
2 kávéskanál cukor
1 evõkanál rizsecet
2 csipet bors
Néhány csepp szezámolaj
2 kávéskanál rizskivonat
2 csipet só

Elkészítése:
1.A csirkecombot forró vízben megfõzzük, amelyet szecsuáni borssal ízesítünk
2.Felaprítjuk a fokhagymát, a gyömbért és a póréhagymát és egy tálkába tesszük.
3.Hozzáadjuk a szójaszósz, a vizet, a cukrot, a rizsecetet, borsot, szezámolajat, rizskivonatot, és egy csipet sót. A szószt folyamatosan kavargatjuk.
4.Ha elkészült a szósz, akkor ráöntjük a néhány részre „szétdarabolt” csirkecombra, amelyet ráhelyezünk egy tálra.
5.Kész, lehet tálalni!





TIPPEK: Az ételhez más jellegû szószt is adhatunk, ennek hozzávalói:

1,5 evõkanál ’Seasoned szójaszósz (tengeri ételekhez)’
3 evõkanál LIGHT szójaszósz
4 evõkanál víz
Csipet cukor
Na-Glutamát
Bors

Fokhagyma
Zöldhagyma
Piros paprika
Étolaj

ELKÉSZÍTÉS

1.A wokban étolajat forrósítunk, amin megpirítjuk a pirosparikát, fokhagymát és a hagymát.
2.A masszát kiöntjük egy edénybe, majd szép lassan hozzáadjuk az összes többi komponenst, és egyenletesen elkeverjük.
3.KÉSZ, LEHET TÁLALNI

"Ha szeretné megtanulni az étel elkészítését, és a kínai konyha más
titkait is- tegye azt egy igazi kínai mesterszakácstól, Wang Mestertõl!
www.lucullusbt.hu vagy +36 20 9798-991."


Nyomtatás