Csirke shanghai módra (2 főre)
Hozzávalók:
2 csirkecomb
1 l víz
Szecsuáni bors
A szószhoz:
2 gerezd fokhagyma
2 szelet gyömbér
2 guriga póréhagyma
2 evõkanál szójaszósz
4 fél evõkanál víz
2 kávéskanál cukor
1 evõkanál rizsecet
2 csipet bors
Néhány csepp szezámolaj
2 kávéskanál rizskivonat
2 csipet só
Elkészítése:
1.A csirkecombot forró vízben megfõzzük, amelyet
szecsuáni borssal ízesítünk
2.Felaprítjuk a fokhagymát, a gyömbért és
a póréhagymát és egy tálkába
tesszük.
3.Hozzáadjuk a szójaszósz, a vizet, a cukrot, a rizsecetet,
borsot, szezámolajat, rizskivonatot, és egy csipet sót.
A szószt folyamatosan kavargatjuk.
4.Ha elkészült a szósz, akkor ráöntjük
a néhány részre szétdarabolt csirkecombra,
amelyet ráhelyezünk egy tálra.
5.Kész, lehet tálalni!
TIPPEK: Az ételhez más jellegû szószt is adhatunk,
ennek hozzávalói:
1,5 evõkanál Seasoned szójaszósz (tengeri
ételekhez)
3 evõkanál LIGHT szójaszósz
4 evõkanál víz
Csipet cukor
Na-Glutamát
Bors
Só
Fokhagyma
Zöldhagyma
Piros paprika
Étolaj
ELKÉSZÍTÉS
1.A wokban étolajat forrósítunk, amin megpirítjuk
a pirosparikát, fokhagymát és a hagymát.
2.A masszát kiöntjük egy edénybe, majd szép
lassan hozzáadjuk az összes többi komponenst, és
egyenletesen elkeverjük.
3.KÉSZ, LEHET TÁLALNI
"Ha szeretné megtanulni az étel elkészítését,
és a kínai konyha más
titkait is- tegye azt egy igazi kínai mesterszakácstól,
Wang Mestertõl!
www.lucullusbt.hu
vagy +36 20 9798-991."
|