Hagymás sertés pekingi módra
Hozzávalók:
Kb 5 cl étolaj
1 szál póréhagyma
10 dkg uborka
20 dkg sertéshús
Keményítõ
Víz
1,5 evõkanál Pekingi Szósz
1 Csipet só
1 Csipet Cukor
Fokhagyma
Na Glutamát (kínai só)
1.A húst vékony csíkokra vágjuk fel, majd
adjunk hozzá vizet és keményítõt. Fontos,
hogy a hús ne maradjon sem száraz, sem túl nedves.
2.A wokba kb 4 cl olajat hevítünk, majd kb 1 perc alatt átsütjük
benne a húst, amit félreteszünk egy idõre.
3.A wokba újabb 1 cl olajat öntünk, amiben elkeverünk
1,5 evõkanál pekingi szószt.
4.Vizet, sót, apróra vágott fokhagymát adunk
hozzá.
5.Hozzáadjuk a húst, majd az egész masszát
elkeverjük.
6.A végén Na Glutamátot adunk hozzá.
TIPPEK:
A tányérunk négy szélére hosszúkás
alakúra vágott póréhagymát illetve
uborkát helyezhetünk el, és középre jön
a hús. Ez egyrészt esztétikus, másrészt
a pekingi hús sokkal finomabb, ha póréhagymát
és/vagy uborkát harapunk hozzá.
Ha a pekingi hús ízét túl intenzívnek
találnánk, készíthetünk az ételhez
palacsintákat is. A kínai palacsinta abban tér csak
el a magyar testvérétõl, hogy nincs benne tojás,
van benne viszont egy kevés keményítõ.
"Ha szeretné megtanulni az étel elkészítését,
és a kínai konyha más
titkait is- tegye azt egy igazi kínai mesterszakácstól,
Wang Mestertõl!
www.lucullusbt.hu
vagy +36 20 9798-991."
|