Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Hagymás sertés pekingi módra

Hozzávalók:
Kb 5 cl étolaj
1 szál póréhagyma
10 dkg uborka
20 dkg sertéshús
Keményítõ
Víz
1,5 evõkanál Pekingi Szósz
1 Csipet só
1 Csipet Cukor
Fokhagyma
Na Glutamát (kínai só)

1.A húst vékony csíkokra vágjuk fel, majd adjunk hozzá vizet és keményítõt. Fontos, hogy a hús ne maradjon sem száraz, sem túl nedves.
2.A wokba kb 4 cl olajat hevítünk, majd kb 1 perc alatt átsütjük benne a húst, amit félreteszünk egy idõre.
3.A wokba újabb – 1 cl olajat öntünk, amiben elkeverünk 1,5 evõkanál pekingi szószt.
4.Vizet, sót, apróra vágott fokhagymát adunk hozzá.
5.Hozzáadjuk a húst, majd az egész masszát elkeverjük.
6.A végén Na Glutamátot adunk hozzá.

TIPPEK:
A tányérunk négy szélére hosszúkás alakúra vágott póréhagymát illetve uborkát helyezhetünk el, és középre jön a hús. Ez egyrészt esztétikus, másrészt a pekingi hús sokkal finomabb, ha póréhagymát és/vagy uborkát harapunk hozzá.

Ha a pekingi hús ízét túl „intenzívnek” találnánk, készíthetünk az ételhez palacsintákat is. A kínai palacsinta abban tér csak el a magyar testvérétõl, hogy nincs benne tojás, van benne viszont egy kevés keményítõ.

"Ha szeretné megtanulni az étel elkészítését, és a kínai konyha más
titkait is- tegye azt egy igazi kínai mesterszakácstól, Wang Mestertõl!
www.lucullusbt.hu vagy +36 20 9798-991."


Nyomtatás