Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Fokhagymás uborka

Hozzávalók 1 fõre:
Uborka (egy adaghoz kb. 1 kígyóuborka)
Fokhagyma (3-4 gerezd)

Szezámolaj


1.Az UBORKÁT feldaraboljuk kb. 2x2x2cm kockákra. Ezt belerakni egy edénybe.

2.Felaprítjuk a FOKHAGYMÁT.

3.A FOKHAGYMÁT hozzákeverjük az UBORKÁHOZ.

4.Hozzáadunk néhány csepp SZEZÁMOLAJAT, és SÓT. Összekeverjük,

5.Kb. 5-10 percet állni hagyjuk, hogy minden nyugodtan összeérlelõdhessen.

6.KÉSZ, LEHET TÁLALNI!


TIPPEK

az uborka egyenletes feldarabolása csak esztétikai jelentõséggel bír. Ha intenzívebb ízeket akarunk, akkor az uborkát a felkockázás elõtt szét kell csapni egy bárddal, hogy a belsõ struktúra megrepedjen;

lehetõleg kézzel érdemes az ételeket összekeverni – így sokkal egyenletesebben lehet szétosztani a hozzávalókat;

ahhoz, hogy a fokhagymából az összes ízanyagot maximálisan ki lehessen nyerni, szét kell csapni a gerezdeket egy bárddal, és ezt a szétcsapott pépet aprítani.


"Ha szeretné megtanulni az étel elkészítését, és a kínai konyha más
titkait is- tegye azt egy igazi kínai mesterszakácstól, Wang Mestertõl!
www.lucullusbt.hu vagy +36 20 9798-991."


Nyomtatás