Hozzávalók 1 fõre:
1.Az UBORKÁT feldaraboljuk kb. 2x2x2cm kockákra. Ezt belerakni egy edénybe. 2.Felaprítjuk a FOKHAGYMÁT. 3.A FOKHAGYMÁT hozzákeverjük az UBORKÁHOZ. 4.Hozzáadunk néhány csepp SZEZÁMOLAJAT, és SÓT. Összekeverjük, 5.Kb. 5-10 percet állni hagyjuk, hogy minden nyugodtan összeérlelõdhessen. 6.KÉSZ, LEHET TÁLALNI!
az uborka egyenletes feldarabolása csak esztétikai jelentõséggel bír. Ha intenzívebb ízeket akarunk, akkor az uborkát a felkockázás elõtt szét kell csapni egy bárddal, hogy a belsõ struktúra megrepedjen; lehetõleg kézzel érdemes az ételeket összekeverni így sokkal egyenletesebben lehet szétosztani a hozzávalókat; ahhoz, hogy a fokhagymából az összes ízanyagot maximálisan ki lehessen nyerni, szét kell csapni a gerezdeket egy bárddal, és ezt a szétcsapott pépet aprítani.
|