Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Édes-savanyú amur

Hozzávalók 1 fõre:
Étolaj: 1 liter
Amurfilé: 20 dkg (lehet szálkás is)
Keményítõ

Cukor
Víz
Paradicsompüré
Ecet


1.Az amurt megsózzuk, bevizezzük, majd vékonyan „beirdaljuk” (bevágjuk) keresztbe az egyik-, illetve hosszában a másik oldalon. A halat beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítõvel.

2.Annyi OLAJAT forralunk fel kb. 250°C-ra, ami kényelmesen ellepi a halat. Belehelyezzük az amurt, néhány percig sütjük, amíg sárgás-ropogós nem lesz. Nagyon óvatosan forgatjuk. Ha kész, kivesszük az olajból.

3.A wokban kis hõmérsékleten OLAJAT melegítünk. Olajban beáztatott, zúzott (vagy egyszerûen csak 1-2 gerezd szétvert) fokhagymát adunk hozzá. PARADICSOMSZÓSZT keverünk bele, amihez 1,5 evõkanálnyi CUKROT, majd fél kanál ECETET, és kevés VIZET adunk. Simára keverjük. A végén egy kis SÓT szórunk rá, és meghintjük egy kevés vízben áztatott KEMÉNYÍTÕVEL.

4.A sült halra ráöntjük a kész SZÓSZT, majd a „pórusokba” néhány szem zöldborsót helyezünk díszítésként.

5.KÉSZ, LEHET TÁLALNI!


"Ha szeretné megtanulni az étel elkészítését, és a kínai konyha más
titkait is- tegye azt egy igazi kínai mesterszakácstól, Wang Mestertõl!
www.lucullusbt.hu vagy +36 20 9798-991."


Nyomtatás