Hozzávalók 1 fõre:
2.Annyi OLAJAT forralunk fel kb. 250°C-ra, ami kényelmesen ellepi a halat. Belehelyezzük az amurt, néhány percig sütjük, amíg sárgás-ropogós nem lesz. Nagyon óvatosan forgatjuk. Ha kész, kivesszük az olajból. 3.A wokban kis hõmérsékleten OLAJAT melegítünk. Olajban beáztatott, zúzott (vagy egyszerûen csak 1-2 gerezd szétvert) fokhagymát adunk hozzá. PARADICSOMSZÓSZT keverünk bele, amihez 1,5 evõkanálnyi CUKROT, majd fél kanál ECETET, és kevés VIZET adunk. Simára keverjük. A végén egy kis SÓT szórunk rá, és meghintjük egy kevés vízben áztatott KEMÉNYÍTÕVEL. 4.A sült halra ráöntjük a kész SZÓSZT, majd a pórusokba néhány szem zöldborsót helyezünk díszítésként. 5.KÉSZ, LEHET TÁLALNI!
|