Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Erõs-savanyú leves

Hozzávalók 1 fõre:
Zúzott erõs paprika (az Erõs Pista tökéletes)
Napraforgóolaj
Fokhagyma (2-3 gerezd)
Bors

Étkezési keményítõ
1 Tojás
Sárgarépa
Fafüle gomba
Tofu
Szójabab-csíra
Füstölt/ sült/ fõtt hús (lehetõleg kacsamell)
Víz
Ecet

Elkészítése:

1.Felaprítjuk egészen kis darabokra (kb. 3x3x3mm) a FOKHAGYMÁT, a SÁRGARÉPÁT, a FAFÜLE GOMBÁT, a BAMBUSZT, a TOFUT és a HÚST.

2.Felverjük enyhén a TOJÁST.

3.Feloldunk kb. 2 evõkanál KEMÉNYÍTÕT legalább háromszor annyi vízben.

4.Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz elpárologjon), beleöntjük a NAPRAFORGÓOLAJAT (kb. 4 cl). Ebben az esetben elég enyhén felforralni az olajat, az extrém hõfok veszélyes lehet.

5.Beleöntjük a forró olajba az ERÕS PAPRIKÁT és a FOKHAGYMÁT. Enyhén átsütjük (gyors folyamat, a fokhagyma könnyen eléghet!). Ezt a keveréket kiöntjük egy tányérba.

6.Elmossuk a wokot, vagy elõveszünk egy másikat.

7.VIZET forralunk a tiszta wokban.

8.A forró, de még nem zubogó vízbe beleöntjük a felaprított SÁRGARÉPÁT, a FAFÜLE GOMBÁT, a BAMBUSZT, a TOFUT és a HÚST. Néhány percig (kb. 3) kevergetjük. Közben sózzuk, borsozzuk.

9.Lassan hozzáadagoljuk a vízben feloldott keményítõt.

10.Belekeverjük a FELVERT TOJÁST. Gyorsan, körkörösen kavargatni, hogy a tojás szép, hosszúkás legyen, ne pedig darabos.

11.A levest hozzáadjuk az erõspaprika-fokhagyma-olaj trióba.

12.A végén kerül bele az ECET, ízlés szerint.

13.KÉSZ, LEHET TÁLALNI!

TIPPEK:
A felhasznált hús lehet tetszõleges állaté.
A szárított fafüle gombát vízbe kell áztatni kb. 15 percig, mielõtt bármilyen akcióba lendülnénk vele.



"Ha szeretné megtanulni az étel elkészítését, és a kínai konyha más
titkait is- tegye azt egy igazi kínai mesterszakácstól, Wang Mestertõl!
www.lucullusbt.hu vagy +36 20 9798-991."


Nyomtatás