Kicsinyítés Nagyítás    vissza

PAPRIKÁS-TOJÁSOS SERTÉSHÚS

Hozzávalók:
Sertéscomb (10-15 dkg)
Étkezési keményítõ
Napraforgóolaj
Újhagyma (1 szál)
Erõs paprika (1 darab)
Tojás (2 db)
Szójaszósz (lehetõleg sötét, sûrû állagú)

Kínai só (rizskivonat, glutamát)
Víz

Elkészítése:

A HÚST feldaraboljuk vékony csíkokra.
A húst összekeverjük kb. 1-1,5 teáskanálnyi keményítõvel. Kis VIZET adunk hozzá.
Az ÚJHAGYMÁT feldaraboljuk kb. 1x1x1cm kockákra. Felszeleteljük az ERÕS PAPRIKÁT, a húshoz hasonlóan - csíkokra (ha az erezetet bent hagyjuk, lehet fokozni az étel csípõsségét).
Felverjük a TOJÁSOKAT.
Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz elpárologjon), beleöntjük a NAPRAFORGÓOLAJAT (kb. 4 cl). Addig forraljuk, amíg fodrozódni és füstölögni nem kezd.
Átsütjük alaposan a TOJÁSOKAT, szorgalmas kevergetés mellett. Ha kész, kiöntjük egy tálba.
Újabb OLAJAT adunk a wokba.
Beleöntjük a HÚST, és átsütjük, amíg mindenütt enyhén barna nem lesz (kb. 2-3 perc).
Hozzáadjuk a SÓT és a SZÓJASZÓSZT.
Hozzáadjuk a SÜLT TÖJÁST, a PAPRIKÁT és a HAGYMÁT. Szükség esetén mehet bele egy kis víz is. Sütjük, folyamatos kavargatás mellett kb. 1-2 percig.
Hozzáadunk egy kevés KÍNAI SÓT.
KÉSZ, LEHET TÁLALNI!

"Ha szeretné megtanulni az étel elkészítését, és a kínai konyha más
titkait is- tegye azt egy igazi kínai mesterszakácstól, Wang Mestertõl!
www.lucullusbt.hu vagy +36 20 9798-991."


Nyomtatás