PAPRIKÁS-TOJÁSOS SERTÉSHÚS
Hozzávalók:
Sertéscomb (10-15 dkg)
Étkezési keményítõ
Napraforgóolaj
Újhagyma (1 szál)
Erõs paprika (1 darab)
Tojás (2 db)
Szójaszósz (lehetõleg sötét, sûrû
állagú)
Só
Kínai só (rizskivonat, glutamát)
Víz
|
Elkészítése:
A HÚST feldaraboljuk vékony csíkokra.
A húst összekeverjük kb. 1-1,5 teáskanálnyi
keményítõvel. Kis VIZET adunk hozzá.
Az ÚJHAGYMÁT feldaraboljuk kb. 1x1x1cm kockákra.
Felszeleteljük az ERÕS PAPRIKÁT, a húshoz hasonlóan
- csíkokra (ha az erezetet bent hagyjuk, lehet fokozni az étel
csípõsségét).
Felverjük a TOJÁSOKAT.
Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt
víz elpárologjon), beleöntjük a NAPRAFORGÓOLAJAT
(kb. 4 cl). Addig forraljuk, amíg fodrozódni és füstölögni
nem kezd.
Átsütjük alaposan a TOJÁSOKAT, szorgalmas kevergetés
mellett. Ha kész, kiöntjük egy tálba.
Újabb OLAJAT adunk a wokba.
Beleöntjük a HÚST, és átsütjük,
amíg mindenütt enyhén barna nem lesz (kb. 2-3 perc).
Hozzáadjuk a SÓT és a SZÓJASZÓSZT.
Hozzáadjuk a SÜLT TÖJÁST, a PAPRIKÁT és
a HAGYMÁT. Szükség esetén mehet bele egy kis
víz is. Sütjük, folyamatos kavargatás mellett
kb. 1-2 percig.
Hozzáadunk egy kevés KÍNAI SÓT.
KÉSZ, LEHET TÁLALNI!
"Ha szeretné megtanulni az étel elkészítését,
és a kínai konyha más
titkait is- tegye azt egy igazi kínai mesterszakácstól,
Wang Mestertõl!
www.lucullusbt.hu
vagy +36 20 9798-991."
|