Rovatok

Marton János receptjei
Ebben a rovatban Marton János receptjeit és cikkeit olvashatjuk, aki Dunaújvárosban tanulta ki a szakács szakma minden apró fortélyát, majd 1999-ben Keszthelyen a Szakma Kiváló Tanulója versenyen bebizonyította, hogy valóban nagyon érti és szereti a szakmáját. Ezután éttermekben dolgozott, hogy még több szakmai tapasztalatot szerezzen. 2004. októberétõl Magyarország egyetlen gasztronómiai televíziójában a Tv Paprikában láthatjuk õt és az általa elkészített finomságokat.
Ezeken az oldalakon megosztja velünk is kedvenc receptjeit, szakmai titkait és hasznos tanácsait. Tovább a rovathoz

Íz-kalauz
Íz-kalauz rovatunk szerkesztõje ugyan csak egy szakács, akinek már saját étterme is van. Barta András szereti az újdonságokat, viszont nem sok szabad ideje van egy-egy étel elkészítésére. „Szeretek kísérletezni, saját kútfobol ételeket kipróbálni, szakácsaimtól tanulni, velük együtt újabb- és újabb fogásokat elkészíteni. Ilyen esetekben azt tartom szem elõtt, hogy az étkek minél gyorsabban, és viszonylag egyszerûen elkészíthetõk legyenek. „
Barta András és kollégái segítségével olyan receptekkel, ötletekkel lepjük meg Önöket, amelyek valóban elkészíthetõk egy hétköznapi konyhában is, akár fél óra alatt, s az alapanyag beszerzése sem jelent különösebb problémát. Hogy mennyire nem, az kiderül a következõ receptekbõl. Tovább a rovathoz

Borozó
Az egész országot felölelõ Borászportálok csoport a támogatónk ennek a rovatnak az elkészítésében. Több éves tapasztalattal rendelkeznek a borral kapcsolatos témákba, hírekben, programokban és ezeket itt megosztják velünk is. Olvashatnak majd borral kapcsolatos cikkekrõl, szakmai hírekrõl és programokról. Tovább a rovathoz
 

Teázó
Gyorgyovich Miklós vagyok.
Autodidakta módon tanultam a teákról, így a tévedhetetlenség jelzõ nem engem illet a témában. Jó ideje már nem csak „fogyasztom” a fõzetet, hanem igyekszem minden elérhetõ információt összegyûjteni a camellia sinensisrõl (teacserjérõl) és mindazokról a növényekrõl, amelyekbõl teát készítenek. És ugyanilyen intenzitással érdeklõdöm a teaital fogyasztásához kapcsolódó szokások, gondolatok, illetve lényegében mindazon dolgok felõl, amelyek e nedûvel kapcsolatosak. A Teázó-rovat a tervek szerint a világ minden táján fellelhetõ és lehetõ legkülönfélébb teákról fog szólni. Szót ejtünk majd a különféle kultúrák teakészítési és -fogyasztási szokásairól, a tea történetérõl, múltjáról és jelenérõl, valamint teaházak szubjektív elemzése is várható. Továbbá kitérünk majd a teákkal kapcsolatos egyéb érdekességekre is. Tovább a rovathoz
 

Koktélok
A koktél szó eredete, akárcsak a receptek egy részéé, erõsen kétséges. Jó néhány legenda létezik, de igen kevés tény. Az azonban elég valószínû, hogy a szó az amerikai kontinensen született. 1806-ban egy USA-beli kiadványban már felfedezhetõ a szó a mai értelmében és biztosra vehetõ, hogy száz évvel ezelõtt már elfogadott elnevezése volt a kevert italoknak. Koktél rovatunkban hétrõl-hétre új koktélokkal ismertetjük meg önöket az Idea koktélos honlap támogatásával. Tovább a rovathoz
 

Magyar márkák története
Frutti cukorka, Diana sósborszesz, Mambó magnó, Pitralon arcszesz, Tuto lakat – emlékszik még a régmúlt márkáira? Ha igen, kattintson és emlékezzen velünk, ha nem, ismerje meg õket!
A védjegy, mint kereskedelmi fogalom 1876 óta ismert nálunk. A HVG néhány éve megjelent kiskönyve – mely mostantól az interneten is elérhetõ - a márkák történetének végigkísérésével próbálja – a teljesség igénye nélkül – feltérképezni a hazai gazdaságfejlõdés utóbbi évszázadát, a tárgyiasult emlékek, illetve a hozzájuk kötõdõ jelentések tükrében. Mi ezek közül a gasztronómiai vonatkozásúakat válogattuk ki honlapunkra.Tovább a rovathoz
 

Képgaléria
Képgalériánkat böngészve megnézhetik a gasztronómiai kiállításokat, fesztiválokat és vásárokat. Megcsodálhatják a mesterszakácsok és mestercukrászok szebbnél-szebb étel- és tortakülönlegességeit. Karamellvirág készítés, zöldségfaragás, ünnepi asztalterítés és még sok érdekességrõl láthat fotókat itt. Tovább a rovathoz
 

A legjobb helyek...
Magyarországon sok jó étterem, cukrászda, kávéház, teaház és egyéb vendéglátóhely van, amikrõl lehet hogy csak kevesen tudnak. Itt szeretnénk ezeket a helyeket bemutatni önöknek. Várjuk az önök véleményeit, élménybeszámolóit, esetleg kritikáikat is egy-egy vendéglátóhellyel kapcsolatban, hogy azt itt megoszthassuk másokkal is. Tovább a rovathoz
 

Konyhánk és otthonunk
Sokszor gondot okoz a megfelelõ konyha vagy ebédlõbútor kiválasztása. Nem tudjuk, hogy egy konyha tervezésénél miket kell figyelembe vennünk, milyen megvilágítást válasszunk vagy mi az energiatakarékosabb. Ezekre és még sok más kérdésre szeretnénk ebben a rovatban választ adni a szakmában jártas emberek segítségével. Tovább a rovathoz
 

Fûszerek
Rengeteg fûszernõvény létezik, de sokan nem használnak csak párat ezek közül. Itt leírjuk, hogy egy-egy fûszert milyen étel elkészítésénél tud hasznosítani és hogy milyen élettani hatásai vannak egy fûszernek. Tovább a rovathoz
 

Vitaminok
Napi vitaminszükségletünknek sok esetben csak egy töredékét visszük be szervezetünkbe a rohanó életforma és gyors éttermi étkezések következtében. Figyeljünk arra, hogy változatosan étkezzünk és naponta minél több vitamint együnk meg gyümölcsökkel, zöldségekkel és egyéb élelmiszerekkel. A következõ oldalon elolvashatja, hogy egy-egy vitamin miben található meg és hogy mennyi a napi szükséglete belõle. Tovább a rovathoz

 

 
   
   
   
   
   
   
 
 
Vezetéknév:
*
Keresztnév:
*
Email:
*

Hirdetés