Rokfortos szűz egészben grillezve
Ezt a fogást az ínyencek figyelmébe ajánlom. Előkészítése nagyon egyszerű,
de a grillezésnél már jobban résen kell lennünk.
Fogjunk egy egész szűzpecsenyét - kb. 35 - 50 dkg közöttit. Hosszanti irányban
az egyik oldalát vágjuk be oly módon, hogy a húst félbe tudjuk nyitni. Nagyon
gyengén klopfoljuk meg, tegyünk bele reszelt rokfort sajtot, de akár a márványsajt
is kitűnő. Óvatosan hosszában csukjuk be. Ha jól csináltuk, akkor ismét
egy hengerformájú pecsenyét kaptunk. Egy hosszú hústű segítségével fogjuk
össze, majd minden oldalról egyenletesen süssük át. Miután a hús viszonylag
vastag, ezért nagyon kell ügyelnünk arra, hogy kívülről ne égjen meg, a
belseje pedig enyhén rózsaszín maradjon.
|