Spanyol tengeri hal, rukkola szósszal y tintahal csíkokkal
Hozzávalók:
- 200 gramm fekete sügér
- rukolakrém
Hozzávalói:
500 gramm rukola
100 gramm víz
30 gramm tápióka
Só
1 kanál bors
1 kanál olíva olaj
- tintahalcsíkok
- misuna (keleti vadsaláta)
- thai fűszer
Elkészítés:
Óvatosan tisztítsuk meg a halat ügyelve arra, hogy ne sérüljön meg és
tegyük félre.
A krém elkészítéséhez tisztítsuk meg a hibás részektől a rukolát, majd
2 percre helyezzük forrásban levő vízbe aztán tegyük jég közé. Ezt követően
tegyük a rukolát, vizet és a tápiókát egy turmixba, és turmixoljuk amíg
krémes állagú nem lesz. Adjunk hozzá még extra szűz olíva olajat, sót
és borsot.
A tintahal csíkok elkészítéséhez tisztítsuk meg a tintahalat, és vágjuk
10x10 cm-es kockákra. Helyezzük egymásra ezeket a kockákat, hogy később
vékony lapocskákat vághassunk belőle.
|