Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Mandulakrémben áztatott kenyér

Hozzávalók:
- édes kenyér
vaj
tejszín
cukor

mandulakrém
Hozzávalói:
250 gramm tej
20 gramm keményítő
3 tojássárgája
50 gramm cukor
3 tojás
250 gramm mandula
250 gramm kristálycukor
250 gramm vaj
50 gramm rum

"teja de coral"
› hozzávalói:
1 kg cukor
400 gramm aprított mandula
400 gramm liszt
400 gramm vaj
180 gramm narancslé

Elkészítés:
A mandulakrém elkészítése:
A tejből, a keményítőből, a cukorból és a tojássárgájából sütemény krémet készítünk. Mikor elkészültünk ezzel a krémmel, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összeturmixoljuk az egészet.
Vágjunk 20 grammos szeleteket a kenyérből, kenjük meg a mandulakrémmel és tegyünk rá még egy szeletet. Ezt folytassuk addig, míg az összes kenyér el nem fogy, majd tegyük tejszín és cukor keverékébe és süssük vajban aranybarnára.

A fogás díszítésének elkészítése:
Keverjük össze sorban a hozzávalókat és kis időre hűtsük le. Készítsünk belőle kis golyókat, tegyük őket egy sütőlapra és süssük 160 °C-on 9 percig.