Mandulakrémben áztatott kenyér
Hozzávalók:
- édes kenyér
vaj
tejszín
cukor
mandulakrém
Hozzávalói:
250 gramm tej
20 gramm keményítő
3 tojássárgája
50 gramm cukor
3 tojás
250 gramm mandula
250 gramm kristálycukor
250 gramm vaj
50 gramm rum
"teja de coral"
› hozzávalói:
1 kg cukor
400 gramm aprított mandula
400 gramm liszt
400 gramm vaj
180 gramm narancslé
Elkészítés:
A mandulakrém elkészítése:
A tejből, a keményítőből, a cukorból és a tojássárgájából sütemény krémet
készítünk. Mikor elkészültünk ezzel a krémmel, hozzáadjuk a többi hozzávalót
és összeturmixoljuk az egészet.
Vágjunk 20 grammos szeleteket a kenyérből, kenjük meg a mandulakrémmel
és tegyünk rá még egy szeletet. Ezt folytassuk addig, míg az összes kenyér
el nem fogy, majd tegyük tejszín és cukor keverékébe és süssük vajban
aranybarnára.
A fogás díszítésének elkészítése:
Keverjük össze sorban a hozzávalókat és kis időre hűtsük le. Készítsünk
belőle kis golyókat, tegyük őket egy sütőlapra és süssük 160 °C-on 9 percig.
|