Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Malac fokhagymakrémmel és narancskrémmel

Hozzávalók:
- a malachoz:
1 egész kismalac
1 dl olíva olaj
18 kardamommag


a fokhagymakrémhez:
3 fej fokhagyma
250 gramm tejszín


a narancskrémhez:
20 gramm cukor
1 l narancslé

Elkészítés:
A malac elkészítése:
Vágjuk a malacot 6 részre. Mindegyik darabot helyezzük az olívaolajjal, kardamommaggal és sóval egy vákuumos zacskóba és helyezzük a ronerbe őket egymástól kellő távolságban 13 órára 70°C-ra.

A fokhagymakrém elkészítése:
Tisztítsuk meg a fokhagymát, tegyük hideg vízbe és forraljuk fel. Ezt tegyük meg 3x. A negyedik forralásnál a súlyával azonos mennyiségű tejszínt hozzáadunk, és addig főzzük, amíg a fokhagyma puha nem lesz. Turmixoljuk össze sóval, majd szűrjük át és tegyük egy szifonba egy patronnal.

A narancskrém elkészítése:
Karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a narancslevet és addig hagyjuk párologni, amíg karamell állagú nem lesz.

Tálalás:
Hagyjuk kihűlni egy kicsit a malacot, vegyük ki a zacskóból és csontozzuk ki, majd tegyük 210 °C-os sütőbe, amíg meg nem pirul.
Helyezzünk a tányér közepére egy kevés fokhagymakrémet, majd egy keveset csepp alakban a narancskrémből és végül az egész tetejére helyezzük rá a ropogós malacot.