Malac fokhagymakrémmel és narancskrémmel
Hozzávalók:
- a malachoz:
1 egész kismalac
1 dl olíva olaj
18 kardamommag
só
a fokhagymakrémhez:
3 fej fokhagyma
250 gramm tejszín
Só
a narancskrémhez:
20 gramm cukor
1 l narancslé
|
Elkészítés:
A malac elkészítése:
Vágjuk a malacot 6 részre. Mindegyik darabot helyezzük az olívaolajjal,
kardamommaggal és sóval egy vákuumos zacskóba és helyezzük a ronerbe őket
egymástól kellő távolságban 13 órára 70°C-ra.
A fokhagymakrém elkészítése:
Tisztítsuk meg a fokhagymát, tegyük hideg vízbe és forraljuk fel. Ezt
tegyük meg 3x. A negyedik forralásnál a súlyával azonos mennyiségű tejszínt
hozzáadunk, és addig főzzük, amíg a fokhagyma puha nem lesz. Turmixoljuk
össze sóval, majd szűrjük át és tegyük egy szifonba egy patronnal.
A narancskrém elkészítése:
Karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a narancslevet és addig hagyjuk párologni,
amíg karamell állagú nem lesz.
Tálalás:
Hagyjuk kihűlni egy kicsit a malacot, vegyük ki a zacskóból és csontozzuk
ki, majd tegyük 210 °C-os sütőbe, amíg meg nem pirul.
Helyezzünk a tányér közepére egy kevés fokhagymakrémet, majd egy keveset
csepp alakban a narancskrémből és végül az egész tetejére helyezzük rá
a ropogós malacot.
|