Hideg előétel tojássárgájával, ibér sonkával és kaviárral
Hozzávalók:
- 2 szelet ibér sonka
1 tojássárgája (jó minőségű tojásból)
1 blini
Hozzávalók:
3 tojás
3 evőkanál Liszt
3 evőkanál tejszín
Só
500 gramm főtt burgonya
- 1 doboz hering ikra
Elkészítés:
A blini valamennyi összetevőjét beletesszük a turmixgépbe és sűrű masszát
készítünk. Egy forró serpenyőben vajat olvasztunk és egy evőkanálnyi masszát
belerakunk. Amikor már mindkét oldala arany barnára sült, kivesszük a
serpenyőből és egy kerek formával kerekre vágjuk. A blinit tányérra rakjuk,
egy szelet sonkát ráhelyezünk, majd egy tojássárgáját és arra egy újabb
sonkaszeletet és egy újabb blini szelettel lefedjük, majd hering kaviárral
díszítjük.
|