Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Hideg előétel tojássárgájával, ibér sonkával és kaviárral

Hozzávalók:
- 2 szelet ibér sonka
1 tojássárgája (jó minőségű tojásból)

1 blini
Hozzávalók:
3 tojás
3 evőkanál Liszt
3 evőkanál tejszín

500 gramm főtt burgonya
- 1 doboz hering ikra

Elkészítés:
A blini valamennyi összetevőjét beletesszük a turmixgépbe és sűrű masszát készítünk. Egy forró serpenyőben vajat olvasztunk és egy evőkanálnyi masszát belerakunk. Amikor már mindkét oldala arany barnára sült, kivesszük a serpenyőből és egy kerek formával kerekre vágjuk. A blinit tányérra rakjuk, egy szelet sonkát ráhelyezünk, majd egy tojássárgáját és arra egy újabb sonkaszeletet és egy újabb blini szelettel lefedjük, majd hering kaviárral díszítjük.