Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Friss kagyló tökkrémmel és misoval

Hozzávalók:
- fekete kagyló

tempura
Hozzávalói:
198 gramm trisol *
198 gramm liszt
8 g élesztő
10 gramm pirított fenyőmag
300 g víz


tökkrém
Hozzávalói:
240 gramm tök
120 gramm hagyma
300 gramm tejszín

- 300 gramm "aigo bolido"
Hozzávalói:
3 salottahagyma
30 gramm vaj
2 póréhagyma
80 gramm fehérbor
babérlevél

200 gramm miso

Elkészítés:
Az "aigo bolido" elkészítése:
Az összes hozzávalóját 30 percig főzzük, majd leszűrjük és a levest félretesszük.
Aranybarnára pirítjuk a hagymát a vajon, hozzáadjuk a bort és mikor elpárolgott, hozzáadjuk a tököt és a tejszínt és lassú tűzön főzzük 1 órát. Az egészet pépesítjük és melegen tartjuk.

Az étel tálalása:
Egy pohárba beletesszük a fenyőmagot, olajat, a tökkrémet és a kagylót, melyet előzetesen a tempurában megsütöttünk.

* vízben oldható búzarost, amelyet főleg tempura készítésénél vagy bő olajban való sütésnél alkalmaznak annak érdekében, hogy ropogósabbak és kevésbé olajosak legyenek az így készült ételek.