Friss kagyló tökkrémmel és misoval
Hozzávalók:
- fekete kagyló
tempura
Hozzávalói:
198 gramm trisol *
198 gramm liszt
8 g élesztő
10 gramm pirított fenyőmag
300 g víz
Só
tökkrém
Hozzávalói:
240 gramm tök
120 gramm hagyma
300 gramm tejszín
- 300 gramm "aigo bolido"
Hozzávalói:
3 salottahagyma
30 gramm vaj
2 póréhagyma
80 gramm fehérbor
babérlevél
só
200 gramm miso
Elkészítés:
Az "aigo bolido" elkészítése:
Az összes hozzávalóját 30 percig főzzük, majd leszűrjük és a levest félretesszük.
Aranybarnára pirítjuk a hagymát a vajon, hozzáadjuk a bort és mikor elpárolgott,
hozzáadjuk a tököt és a tejszínt és lassú tűzön főzzük 1 órát. Az egészet
pépesítjük és melegen tartjuk.
Az étel tálalása:
Egy pohárba beletesszük a fenyőmagot, olajat, a tökkrémet és a kagylót,
melyet előzetesen a tempurában megsütöttünk.
* vízben oldható búzarost, amelyet főleg tempura készítésénél vagy bő
olajban való sütésnél alkalmaznak annak érdekében, hogy ropogósabbak és
kevésbé olajosak legyenek az így készült ételek.
|