Articsóka olíva olajban, huelvai fehér garnélarákkal
Hozzávalók:
- articsóka
Garnélarák carpaccio
Montillana szósz
Hozzávalói:
2 gerezd fokhagyma
35 gramm ibér sonka
20 gramm liszt
2 dl fehérbor
1 maroknyi májpástétom
hal alaplé
babérlevél
Metélőhagyma
Ragu
Hozzávalói:
1 csokor petrezselyem
70 gramm liszt
1 citrom
só
50 gramm olaj
50 gramm víz
Elkészítés:
Montillana szósz elkészítése:
Pirítsuk meg a fokhagymát az olajban, adjuk hozzá a sonkát és várjuk meg,
míg az illatát megérezzük, majd adjuk hozzá a lisztet, és jól keverjük
össze. Ezt követően adjuk hozzá a bort, majd mikor elpárolgott adjuk hozzá
az alaplét, a pástétomot és a babérlevelet.
Helyezzük az előre megtisztított articsókát a raguba, rövid ideig forraljuk,
majd vegyük le a tűzről és tegyük félre.
Tálalás:
Helyezzünk 5 articsókát a tányérra a mártásukkal együtt, tegyük rá a carpacciot
és szórjuk meg fonomra vágott metélőhagymával, sózzuk meg, majd olíva
olajjal diszítsük.
|