Andalúz kagylótorta, kandírozott naranccsal és mazamorrával
Hozzávalók:
- pénzkagyló
salottahagyma
metélőhagyma
olíva olaj
só
mazamorra
Hozzávalói:
1 gerezd fokhagyma
250 gramm nyers mandula
4 szelet fehér kenyér
0,5 l ásványvíz
250 cl. napraforgó olaj
100 cl. olíva olaj
30 cl. habzóbor ecet
narancs sorbet
Hozzávalói:
700 gramm narancslé
400 sorbet alap
580 gramm glükóz
24 gramm stabilizátor
1600 gramm ásványvíz
1700 gramm cukor
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a kagylót. A salottahagymát és a metélőhagymát szintén
tisztítsuk meg és vágjuk apróra. Adjunk az egészhez sót és olajat ízlés
szerint.
A mazamorra elkészítése:
Helyezzük a turmixgépbe a mandulát, fokhagymát és a kenyeret, adjuk hozzá
az ásványvizet és turmixoljuk össze. Miközben turmixoljuk adjuk hozzá
az olajat majd az ecetet, valamint sót ízlés szerint.
Tegyünk egy adag kagylót a tányér közepére, majd helyezzünk rá egy kiskanálnyi
narancs sorbetet (quenelle) és öntözzük meg az egészet a mazamorraval.
|