Hideg csokoládétorta pekándióval és habcsókkal
Hozzávalók:
200g háztartási keksz
110g egész pekándió, durván összeaprítva
110g pisztácia, meghámozva
10 koktélcseresznye
2 habcsók, összetörve
150g sótlan vaj
1 ek. golden syrup
200g étcsokoládé
Elkészítése:
Törjük össze a kekszet kis darabokra és tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá
a pekándiót, a pisztáciát és a cseresznyéket, majd keverjük össze alaposan.
A többi hozzávalót tegyük egy másik, hőálló tálba és forrásban lévő víz
felett olvasszuk fel a csokoládét és a vajat.
Keverjük össze a kekszes és a csokis keveréket. Béleljünk ki egy 20x30cm-es
műanyag tálat folpack-kal, de figyeljünk, hogy a széleknél engedjük túllógni,
hogy könnyebb legyen kiszedni a tortát. A masszát öntsük a tálba és tegyük
be a hűtőbe. Miután megszilárdult, felszeletelhetjük.
Ez a torta légmentesen záródó edényben néhány napig kiválóan eltartható
Forrás:
www.jamieoliver.com
|