Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Hideg csokoládétorta pekándióval és habcsókkal

Hozzávalók:
200g háztartási keksz
110g egész pekándió, durván összeaprítva
110g pisztácia, meghámozva
10 koktélcseresznye
2 habcsók, összetörve
150g sótlan vaj
1 ek. golden syrup
200g étcsokoládé

Elkészítése:
Törjük össze a kekszet kis darabokra és tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a pekándiót, a pisztáciát és a cseresznyéket, majd keverjük össze alaposan. A többi hozzávalót tegyük egy másik, hőálló tálba és forrásban lévő víz felett olvasszuk fel a csokoládét és a vajat.
Keverjük össze a kekszes és a csokis keveréket. Béleljünk ki egy 20x30cm-es műanyag tálat folpack-kal, de figyeljünk, hogy a széleknél engedjük túllógni, hogy könnyebb legyen kiszedni a tortát. A masszát öntsük a tálba és tegyük be a hűtőbe. Miután megszilárdult, felszeletelhetjük.
Ez a torta légmentesen záródó edényben néhány napig kiválóan eltartható



Forrás:
www.jamieoliver.com