Virágzó briliáns sütemények
Hozzávalók:
250g sótlan vaj
200g étcsokoládé (70% kakaótartalommal)
75g szárított meggy (ajánlott)
50g felaprított dió (ajánlott)
80g kakaópor, átrostálva
65g liszt
1 tk. sütőpor
360g porcukor
4 nagyobb tojás
Ajánlott: 1 citrom reszelt héja
Ajánlott: 250ml creme fraiche
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).
Egy 25cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral. Egy nagyobb tálban -forró víz
felett- olvaszd fel a vajat és a csokit, majd keverd simára. Add hozzá
a meggyet és a diót (ha használsz). Egy másik tálban keverd össze a kakaóport,
a lisztet, a sütőport és a cukrot, majd add a csokoládés keverékhez. Dolgozd
össze alaposan. Verd fel a tojásokat és azt is add hozzá.
Öntsd a tepsibe a sütemény tésztáját és tedd a sütőbe, kb. 25percre. Külsejük
ropogós, a belsejük puha marad. Hagyd kihűlni a tepsiben, majd óvatosan
helyezd át egy vágódeszkára. Fantasztikus desszert egy kanálnyi citromos
creme fraiche-sal.
Forrás:
www.jamieoliver.com
|