Sajnos nem minden hal egészséges! Nagyon fontos az, hogy honnan származik,
ha úgy tenyésztették hol nevelték és mivel táplálták? (A higany tartalom
miatt akár mérgező is lehet!) Manapság biztonsággal már csak az alaszkai
halakra mondhatjuk hogy "egészséges"! Sajnos! Élelmiszer-szervezetek
weboldalán megtudhatjuk mennyire komoly a baj, ime egy link:
Tehát szegezzük le mégegyszer: nem minden esetben egészséges táplálék a hal, vagy mondhatjuk ezt úgy is, hogy: sokféle hal fogyasztásával többet ártunk, mint használunk! Ez a tény azért ne riasszon el senkit sem halak, rákok, kagylók fogyasztásától, inkább vegyük figyelembe és tanuljunk még többet arról, hogy melyek az egészséges halfajták és ne felejtsük el azt, hogy vásárláskor mindig rákérdezzünk: honnan származik? --Káros fajták: farmon nevelt lazac, cápa, tonhal (bluefin), farm caviár,
kardhal, homár Karib Tenger stb. Értékes, egészséges és biztonsággal fogyasztható
halfajták többek között: Anchovies, Abalone (kagyló ), homár California,
Szardínia stb.
Chef Laszlo
|
|||
|