Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Lazac Steak fűszeres vinaigrettel

Hozzávalók 4 főre:

Lazac sütése:
- 4 Lazac Steak
- 1 kávéskanál kóser só vagy tengeri só
- frissen őrölt fehérbors
- 4 kávéskanál Dijon mustár
- 4 evőkanál vágott friss fűszernövény tetszőlegessen: basalikom, snidling, turbolya, tárkony, petrezselyem zöld, kapor
- 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj

A lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, bekenjük a mustárral, megszórjuk a fűszernövényekkel, jól megnyomkodjuk és forró (hőálló nyelű) serpenyőben a vajon hirtelen minkét oldalát átforgatjuk, lehúzzuk a tűzről, újra átforgatjuk és tálalásig félretesszük.

Mártás:
- 2 evőkanál tárkonyecet vagy bazsalikomecet
- 1 közepes shallot apróra szelve
- 2 gerezd préselt fokhagyma
- 2 evőkanál vágott friss fűszernövény - tetszőlegessen: bazsalikom, snidling, turbolya, tárkony, petrezselyemzöld, kapor

A nyersanyagokat keverőtálban összekeverjük, ízlés szerint ízesítjük. Ajánlatos egy kávéskanál barnacukorral enyhíteni az ecet ízét, tetszés szerint természetessen. Ha mártásunkat túlságossan hígnak találjuk, keverjünk bele egy kiskanál mustárt, az majd összehúzza.
Tálalás előtt a serpenyő halat visszatesszük a sütőbe, de most már forró sütőt használjunk, és hirtelen 3-4 percig pirítjuk, tálaláskor a mártással meglocsoljuk, párolt zöldségekkel fogyasztjuk. Ez a hal recept alacsony kalóriaértéke miatt kiváló fogyókúrázóknak is!