Lazac Steak fűszeres vinaigrettel
Hozzávalók 4 főre:
Lazac sütése:
- 4 Lazac Steak
- 1 kávéskanál kóser só vagy tengeri só
- frissen őrölt fehérbors
- 4 kávéskanál Dijon mustár
- 4 evőkanál vágott friss fűszernövény tetszőlegessen: basalikom, snidling,
turbolya, tárkony, petrezselyem zöld, kapor
- 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
A lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, bekenjük a mustárral, megszórjuk
a fűszernövényekkel, jól megnyomkodjuk és forró (hőálló nyelű) serpenyőben
a vajon hirtelen minkét oldalát átforgatjuk, lehúzzuk a tűzről, újra átforgatjuk
és tálalásig félretesszük.
Mártás:
- 2 evőkanál tárkonyecet vagy bazsalikomecet
- 1 közepes shallot apróra szelve
- 2 gerezd préselt fokhagyma
- 2 evőkanál vágott friss fűszernövény - tetszőlegessen: bazsalikom, snidling,
turbolya, tárkony, petrezselyemzöld, kapor
A nyersanyagokat keverőtálban összekeverjük, ízlés szerint ízesítjük.
Ajánlatos egy kávéskanál barnacukorral enyhíteni az ecet ízét, tetszés
szerint természetessen. Ha mártásunkat túlságossan hígnak találjuk, keverjünk
bele egy kiskanál mustárt, az majd összehúzza.
Tálalás előtt a serpenyő halat visszatesszük a sütőbe, de most már forró
sütőt használjunk, és hirtelen 3-4 percig pirítjuk, tálaláskor a mártással
meglocsoljuk, párolt zöldségekkel fogyasztjuk. Ez a hal recept alacsony
kalóriaértéke miatt kiváló fogyókúrázóknak is!
|