Bambuszos Füstölt Polip Saláta 4 főre polip főzéshez: öntet:
Lábasba tesszük a polipot a vörösbort ráöntjük és annyi vizet teszünk
rá hogy ellepje. Adjuk hozzá a hagymát, a zellert, kakukkfüvet és a babérlevelet.
Főzzük közepes hőfokon 25 percig majd szedjük ki a polipot egy tálba és
hadjuk lehűlni, majd rakjuk egy zacskóba és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát
oliva olajat, citromlevet. Rakjuk hűtőbe és pácoljuk legalább 2 órán keresztül.
A polipot forró grillre dobjuk és forgatva 4-5 percig sütjük, ügyelve
arra hogy nehogy túlsüljön, a túlsült polip rágós! Az öntethez a nyersanyagokat
összeturmixoljuk, a polipot apró darabokra szeljük, hozzáadjuk a bambuszt
és az öntettel alaposan összekeverjük. |
||
|