Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Bambuszos Füstölt Polip Saláta

4 főre
Elkészítési idő 35 perc

polip főzéshez:
- 1 kg. Polip, (fejek nélkül)
- 1 liter testes vörösbor (Chianti vagy Sangiovese)
- 1 finomra vágott vöröshagyma
- 1 finomra vágott sárgarépa
- 1 finomra vágott szár zeller
- Kakukkfű, babérlevél 4 gerezd fokhagyma 3 - evőkanál oliva olaj 1 egész citrom leve

öntet:
1 dl oliva olaj
1 dl vörösborecet
2 egész citrom leve
Menta levél, tengeri só, őrölt fekete bors
Bambusz (julienne), konzerv vagy friss kapható a kinai marketben, a frisset forrázni kell
Friss bazsalikom díszitésnek vagy radicchio levelek
Szezám mag


Lábasba tesszük a polipot a vörösbort ráöntjük és annyi vizet teszünk rá hogy ellepje. Adjuk hozzá a hagymát, a zellert, kakukkfüvet és a babérlevelet. Főzzük közepes hőfokon 25 percig majd szedjük ki a polipot egy tálba és hadjuk lehűlni, majd rakjuk egy zacskóba és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát oliva olajat, citromlevet. Rakjuk hűtőbe és pácoljuk legalább 2 órán keresztül. A polipot forró grillre dobjuk és forgatva 4-5 percig sütjük, ügyelve arra hogy nehogy túlsüljön, a túlsült polip rágós! Az öntethez a nyersanyagokat összeturmixoljuk, a polipot apró darabokra szeljük, hozzáadjuk a bambuszt és az öntettel alaposan összekeverjük.
Szezám maggal és bazsalikom levelekkel díszítjük, hidegen tálaljuk.