Chocolate Souffle
Hozzávalók:
- 6 tojás sárgája
- 375 gr rikotta sajt
- 1 vanillia rúd
- 100gr étcsokoládé (Amedei Chuao)
- 6 tojás fehérje
- 80 gr reszelt csokoládé
A souffle készítését a sütő előmelegítésével kezdjük. A hőfok 190 C legyen.Keverőtálban
összekeverjük a következőket:-tojás sárga, -rikotta sajtot, -vanilliarudat,
-olvasztott csokoládét Egy külön tálban a tojás fehérjét habbá verjük
pici cukorral.A rikotta sajtos keverékhez óvatossan belekeverjük a habot
majd a reszelt csokit.Kerámia poharakat szobahőmérsékletű vajjal kivajazzuk,
kristálycukorral beborítjuk, felesleget kiöntjük. A keverőtálból a pohárkákat
3 ig megtöltjük majd vízfürdővel a sütőben 14-15 percig sütjük. A sütőből
kivéve azonnal tálaljuk. A képen látható soufflét Grand Marnieres madártejjel
locsoltuk meg.
|