Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

John Maydeck legendás BBQ oldalasa

Hozzávalók 6 főre:

BBQ Szósz:
- 2 kanál olaj
- 1fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kanál mustár
- 4 kanál barna cukor
- 1 dl sör
- 2 kanál worcestershire szósz
- Chili por, cayenne bors, fekete bors, füstölt por
- 1 kanál sima ecet
- 1 liter ketchup

 

A kockázott hagymát és a kinyomott fokhagymát olajon megüvegesítjük. Hozzáadjuk a barnacukrot és a mustárt. Amikor a cukor elolvadt (kb 2-3 perc) beleöntjük a ketchupot a worcestershire szószt, az ecetet és hozzáadjuk a fűszereket. Elkeverjük és legalább 1 órán át lassú tüzön főzzük. A jó BBQ szóz enyhén csípős, édes és savanykás is egyben.

Oldalas:

Meg kell kérni a hentest hogy faragja le az oldalasról a zsíros részét. Nekünk csak a a csontos soványrészére lesz szükségünk. Nyugodtan megvehetünk egy egész (fél) oldalast, garantálom hogy el fog fogyni! A csont mentén feldaraboljuk, úgy hogy minden darab két csontból álljon, majd fűszeres lében, ( hagyma, füstölt por, só, egész bors) lassú tüzön addig főzzük amíg a hús leválik a csontról. Amikor kész, szószba mártjuk és forró grillen megsütjük. A legendás oldalas renkívül porhanyós, szinte elolvad a szájban! Köszönet John Maydecknek.