Gumós édeskömény és narancs saláta
Hozzávalók 6 főre:
- 160 ml oliva olaj
- 125 ml friss narancslé
- 3 gerezd fokhagyma átnyomva
- 3 kanál petrezselyemzöl (apróra vádva)
- Só, bors
- 750 g Édeskömény vékonyra szeletelve
- 3 közepes vérnarancs vagy navel
- Szárított levendula virágok a díszítéshez
- Olvasztott vaj
- 1 fejes saláta
Páclé: keverőedénybe jól összedolgozzuk az anyagokat, oliva olaj, narancslé,
fokhagyma, petrezselyemzöld, só és bors.
Az édesköményt hosszába vékony szeletkre vágjuk, majd a páclébe tesszük
és hűtőben 8 órát pácoljuk. A pácolás után a szeleteket forró grillen
megsütjük. A vérnarancsot megpucoljuk (késsel), kisújnyira szeleteljük,
majd azt is a grillre dobjuk.
A kész szeleteket szépen tálra helyezzük és a maradék páclével, enyhén
meglocsoljuk. Szárított levendula virággal és fejessaláta levelekkel tálaljuk.
|