A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadunk 1 tojást, a sót, a zúzott fokhagymát, valamint az élesztőt, amit előzőleg 1 dl langyos tejben felfuttattunk.
A meghámozott sütőtököt kockákra vágjuk, megfőzzük, áttörjük és a pépet a tésztához adjuk. Beleszórunk 5 dkg apróra vágott tökmagot, majd az egészet összegyúrjuk. Ha szükséges, egy kevés langyos tejet öntünk még hozzá.
A tésztát megdagasztjuk, majd letakarva egy órán keresztül pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és megkenjük felvert tojással. A pogácsákat megszórjuk reszelt sajttal és tökmaggal, majd forró sütőben megsütjük.
Megjegyzés:
Elkészítési idő: 60 perc + 1 óra pihentetés 1 adag : 390 kcal
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.