Az almákat meghámozzuk, majd 2-3 cm kockákra vágjuk. A 2 tojássárgáját felkeverjük, majd belehelyezzük az almákat. Kivesszük egyenként és keményítőben is meghempergetjük õket.
Közepesen forró olajban egy wokban az almákat addig sütjük, amíg sárgás-ropogós nem lesz a tészta színe. Ha kész, kivesszük és félretesszük őket.
Egy másik wokban 1 cl olajat teszünk és 1 cl vizet adunk hozzá, majd 4 ek cukrot is. Lassú tűzön, 2-3 percig folyamatosan keverjük a masszát, amíg sárgás nem lesz a színe. Ha kész, beletesszük az almákat, majd kitesszük az egészet egy tányérra. Miközben dermed a karamell, óvatosan "szálakat" húzunk ki belőle. Ez főleg az esztétikát hivatott növelni.
Az almákat meghámozzuk, majd 2-3 cm kockákra vágjuk. A 2 tojássárgáját felkeverjük, majd belehelyezzük az almákat. Kivesszük egyenként és keményítőben is meghemperg...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.