Egy jó tányérnyi sóskát vastag ereitől megtisztítunk, majd a leveleket szitában, folyó vízben többször megmossuk.
Közben megforrósítunk 3 kanál sertés- vagy libazsiradékot, a sóskát beleöntjük, és fedő alatt pároljuk, kevergetjük. Először levet enged, majd amikor a leve elfő, 2 evőkanál lisztet elkeverünk 2 kanál tejföllel, felhígítjuk másfél liter vízzel, és a sóskára öntjük. Lassú tűzön, 10-12 percig csendesen főzzük. Sóval és késhegynyi cukorral ízesítjük.
Közben keményre főzünk 2 tojást, és belereszeljük a forró levesbe. Végül egyenként, óvatosan a levesbe engedünk személyenként 1-1 nyers tojást. Csendesen főzzük tovább, míg a tojások fehérje meg nem keményedik. Tálalásnál előbb szedjük ki a tojásokat a tányérokba, majd erre merjük rá a levest.
Egy jó tányérnyi sóskát vastag ereitől megtisztítunk, majd a leveleket szitában, folyó vízben többször megmossuk. Közben megforrósítunk 3 kanál sertés- vagy l...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.