Hogyan készül a Kacsamell párolt körtével és vörösboros mártással?
Elkészítés:
A kacsát sóval, borssal fűszerezzük. Forró serpenyőbe tesszük bőrével lefelé, majd elősütjük olajban. Ha mar eresztett valamennyi zsírt, megfordítjuk és úgy is megpirítjuk. Közben két gerezd fokhagymát kipréselünk egy teáskanál csípős mustárral együtt. Egy deci vörösborban elkeverjük, majd a kacsamellre öntjük és 20-25 percig kell párolni. A végén a húst kivesszük és felszeleteljük.
A mártásba pici paradicsompürét rakunk és ezzel kicsit visszapirítjuk. Majd felöntjük egy pohárnyi vízzel és alaposan kiforraljuk.
Boros körte: Négy evőkanál cukrot aranybarnára karamellizálunk, felöntjük 3 dl fehérborral, egy citrom levével, 1 dl vízzel majd besűrítjük. Hozzákeverünk egy zacskó vaníliás cukrot és további öt percig főzzük.
Meghámozunk és félbevágunk három szem körtét, beletesszük ebbe a keverékbe és hét percig pároljuk. Hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt néhány darab párolt zöldséggel körbe rakjuk (sárgarépa, spárga, brokkoli).
A kacsát sóval, borssal fűszerezzük. Forró serpenyőbe tesszük bőrével lefelé, majd elősütjük olajban. Ha mar eresztett valamennyi zsírt, megfordítjuk és úgy is megp...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.