40 dkg mirelit piros bogyós gyümölcs (áfonya, eper, ribizli)
A krémhez:
7 lap zselatin
7 dkg cukor
1 citrom leve
50 dkg tehéntúró
5 dl tejszín
Hogyan készül a Piros bogyós márványtorta?
Elkészítés:
A tortalaphoz a tojásokat habosra verem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beledolgozom a keményítővel és sütőporral összevegyített lisztet. A tésztát az alján kivajazott tortaformába simítom és kb. 25 percig 180 fokon sütöm. A sütőből kivéve a tortaformában hagyom hűlni.
Míg hűl a tortalap, elkészítem a gyümölcspürét. A bogyós gyümölcsöket áttöröm és két edényben, külön-külön felmelegítek 20-20 dkg gyümölcspürét, mindegyikben feloldok 3-3 lap zselatint. Egyikbe belekavarom a meggyszörpöt, s felhasználásig mindkettőt melegen tartom.
A krémhez a citromlevet felmelegítem 7 dkg cukorral és egy liter vízzel. Feloldom benne a zselatinlapokat, belemorzsolom a tehéntúrót, majd a kemény habbá vert tejszínt.
A krémet elsimítom a tortalapon, a tetején szétosztom a kétféle pürét. Egy kanállal márványmintásra kavarom a tetejét. Fogyasztásig hűtőbe teszem. A tortát csillagcsőben végződő habnyomó zsákból kemény habbá vert tejszínnel díszíthetjük tálaláskor.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.