Hogyan készül a Turbolyás jércemelltekercs spanyol burgonyával?
Elkészítés:
A jércemellfiléket éles késsel bevágjuk, majd óvatosan széthajtjuk, hogy nagyobb, nyitott hússzeleteket kapunk. Enyhén kiveregetjük, megszórjuk sóval, őrölt fehér borssal, és elosztjuk rajtuk a durvára vágott turbolyát. A szeleteket felgöngyöljük, alufóliába csavarjuk, a végét betekerjük. A csomagokat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Az olívaolajat teflon serpenyőben felmelegítjük, beletesszük a burgonyakarikákat és közepes lángon pirítani kezdjük. Megsózzuk, majd időnként megforgatva, megrázogatva kb. 20 percig sütjük, amíg a burgonya megpuhul.
A tojásokat egy kevés sóval habosra keverjük, a krumplira öntjük, és takaréklángon addig sütjük, amíg félig megdermed. Ekkor egy fedő segítségével megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
A jércemell roládokat kicsomagoljuk, az étolajon kicsit átpirítjuk, ujjnyi vastagra felszeleteljük, és a forró burgonyakörettel tálaljuk. Apróra vágott fokhagymával és egy csipetnyi sóval ízesített tejfölt kínálhatunk hozzá.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.