Félreértés ne essék: nem nyúleleséget kínálok a sütemények oldalán. A sárgarépa vidám színével és édes ízével járul hozzá tortánk sikeréhez.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, gyömbért, szegfûszeget, szerecsendiót és a sót egy tálban összekeverem. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverem, egyenként hozzáadom a tojásokat. Apránként belekeverem a fűszeres lisztet, a durvára vágott diót, a mazsolát és a reszelt sárgarépát.
A tésztát kivajazott, kilisztezett formába öntöm és tűpróbáig, kb. 45-50 percig sütöm.
A krémhez habosra keverem a vajat a cukorral, a natúr krémsajttal, a citrom levével és héjával. Bevonom vele a kihűlt torta tetejét és diószemekkel díszítem.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.