A csirkehúsból 4 nagyobb, nyitott szeletet vágunk, vékonyra kiklopfoljuk. Finoman megsózzuk, és félretesszük. A rizst kevés olajon, kevergetve, fehéredésig pirítjuk. Felengedjük annyi forró vízzel vagy húslevessel, mennyi a rizs térfogatának a kétszerese, megsózzuk és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
2-3 evőkanálnyi étolajban megfuttatjuk a fahéjat, majd kiszedjük. Az illatos olajban megpirítjuk a gorombára vágott tisztított mandulát, a mazsolát meg a finomra aprított paprikát. Lehúzzuk a tűzről, ráütünk egy tojást, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd az egészet gyorsan összekeverjük a párolt rizzsel.
A masszát a csirkemellekre halmozzuk, felcsavarjuk, hústűvel megtűzzük és egy serpenyőben, forró olajon köröskörül megsütjük. Rucolasalátát kínálunk hozzá, amihez 2-3 marék megmosott, szárazra rázott rucolát összekeverünk egy kevés sóval, pár csepp olívaolajjal és balzsamecettel.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.