A vajat 2,5 dl vízzel és a sóval egy fazékban felforralom. Beleszórom a lisztet meg a keményítőt és addig keverem, amíg a tészta el nem válik az edény oldalától. Leveszem a tűzről és beledolgozok 1 tojást. A masszát rövid ideig hűlni hagyom, majd egyenként belekeverem a többi tojást is. A tészta akkor jó, ha szép fényes, és könnyedén lecsúszik a kanálról. A masszát csillagcsöves nyomózsákba töltöm, és sütőpapírral kibélelt tepsire páros számú halmokat nyomok belőle. Elmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 30 perc alatt aranysárgára sütöm. A sütőből kivett fánkokat még melegen félbevágom és hűlni hagyom.
A töltelékhez a ribizlit összekeverem a cukorral, és egy-két óráig állni hagyom, amíg a cukor elolvad. A gyümölcsöt lecsöpögtetem, levét felfogom.
A tejszínt a habfixálóval meg a vaníliás cukorral kemény habbá verem, belekeverem a ribizlit, és hűvös helyre állítom. A ribizlis tejszínhabot csillagcsöves nyomózsákkal a fánkok alsó felébe töltöm. 10 dkg porcukorból kevés ribizlilével mázat keverek, a kalapnak szánt fél fánkok tetejét megkenem, majd amikor megszáradt, ráhelyezem a töltött fánkokra.
A vajat 2,5 dl vízzel és a sóval egy fazékban felforralom. Beleszórom a lisztet meg a keményítőt és addig keverem, amíg a tészta el nem válik az edény...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.