A szárított illatos gombát meleg vízbe rakjuk (a víz a gomba mennyiségének a duplája legyen) és hagyjuk néhány percig állni. Ha a gomba normál méretűre duzzadt, felaprítjuk (a szárán esetlegesen kialakult kemény részeket el kell távolítani). Rézsútosan kell felvágni a gombát, 2-3 szeletre.
A kínai kelt feldaraboljuk vékony szeletekre, rézsútosan vágva (kb. 10 cm2 szeletekre).
A fokhagymát szétcsapjuk bárddal, majd felaprítjuk.
A wokban kb 4 cl étolajat közepesen felforrósítunk, majd beletesszük a fokhagymát. Amikor a fokhagyma illatot ereszt, hozzáadjuk a kínai kelt, majd vizet és egy kis sót. Addig kevergetjük, amíg a kínai kel meg nem puhul (1-2 perc). Hozzáadjuk az illatos gombát és kb. 1 percig sütjük. A végén nagyon kevés, vízben feloldott keményítőt adunk az ételhez.
A szárított illatos gombát meleg vízbe rakjuk (a víz a gomba mennyiségének a duplája legyen) és hagyjuk néhány percig állni. Ha a gomba normál méretűre du...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.