bármilyen idényzöldség: padlizsán, cukkini, kukorica, tök, patiszon, paprika, paradicsom stb.
sajt (parmezán, füstölt sajt)
fokhagyma
Hogyan készül a Vegetáriánusoknak?
Elkészítés:
Ne fosszuk meg azokat sem a grillezés örömétõl, akik étrendjükbõl elhagyták a húsokat. Tavasszal, illetve nyáron az idényzöldségek között akad néhány ínyencség: patisszon, padlizsán, cukkini.
Ezeket egyszerűen megmossuk, kb. fél centi vékony szeletekre vágjuk és enyhe fűszerezés után néhány perc alatt mindkét oldalán meggrillezzük. Ha valaki különlegesebbre vágyik, annak javasolhatom, hogy hosszanti irányban vágjon le két vékonyabb szeletet a cukkiniből. Tegyen közé kevés füstölt sajtot, parmezánt, apróra tört fokhagymát, s óvatos fordítás mellett 2-2 perc alatt grillezzük meg mindkét oldalát.
Nagyobb áruházakban már kapható az úgynevezett grill wok. Ez egy tésztaszűrőre emlékeztető edény, amibe apróra vágott gombát, répát, paprikát, paradicsomot, vékonyra szelt hagymakarikát teszünk. Ezt helyezzük fel a grillrácsra, s majd a zöldségeket néha óvatosan megkeverve átpuhítjuk.
Ne fosszuk meg azokat sem a grillezés örömétõl, akik étrendjükbõl elhagyták a húsokat. Tavasszal, illetve nyáron az idényzöldségek ...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.