5 dkg csokoládé chip (vagy apróra vágott csokoládé),
50 g friss reszelt gyömbér,
125 g margarin/vaj,
1,25 dl tej,
180 g barnacukor,
2 tojás + 1 tojás sárgája,
A tetejére:
5 dkg étcsokoládé,
késhegynyi őrölt gyömbér,
egy pici olívaolaj
Hogyan készül a Csokoládés gyömbérkenyér?
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy tálba rakjuk, hozzáadjuk az almát, a diót és a csokoládé darabkákat. A gyömbért meghámozzuk és hozzáreszeljük a lisztes keverékhez.
A vajat a cukorral és tojásokkal elkeverjük, majd hozzáöntjük a langyos tejet. Ezután több részletben hozzákavarjuk a lisztes keveréket.
A masszát kivajazott/lisztezett őgerincformába töltjük és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 60 percig sütjük. Amikor kihűlt, kiborítjuk a formából és leöntjük a gőz fölött felolvasztott gyömbéres csokoládéval.
Megjegyzés:
Rákattantam a gyömbérre, folytatom a gyömbérrel készült finomságok feltárását. A gyömbérkenyér igazi téli csemege, a karácsonyi elõkészületek része. Fagyasztóban is eltartható néhány hétig.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.