A kis tököket meghámoztam, félbe vágtam és a belsejüket kivájtam. Egy kevés reszelt sajtot félretettem és a többi hozzávalót összekevertem, fűszereztem és megtöltöttem a tököcskéket majd lefóliáztam és 20-25 percre beraktam a 180 fokos előmelegített sütőbe.
Végül a fóliát lehúztam a tetejéről megszórtam reszelt sajttal és visszatoltam még 10 percre a sütőbe, amíg rápirult a sajt. Szerintem nagyon finom lett, az egész család nagy örömmel fogyasztotta és 10 perc alatt elpusztítottuk :-)
Megjegyzés:
Ezt a gyors receptet két dolog ihlette: kívántam valami húsmentes ételt és benéztem a hűtőszekrénybe mit tudnék összedobni. És akkor megláttam a három kis tököcskét, amit még a múlt héten vásároltam és éppen ideje volt felhasználni és a megkezdett konzerv kukoricát. Ezáltal megszületett a következő recept, szerintem vacsorára is kitűnő, de akár előételnek is el tudom képzelni. Legközelebb kipróbálom kaporral, sajnos most nem volt készleten.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.