A körtét és a zellert megmossuk, meghámozzuk és vékony, hosszú csíkokra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük és a citromlével meglocsoljuk. A sonkát és a sajtot szintén hosszú, vékony csíkokra vágjuk és a körte-zeller keverékhez rakjuk.
A tejfölt a mustárral összekeverjük, tetszés szerint ízesítjük és sonkás körtés keverékre ráöntjük legvégül összekavarjuk. Tálaláskor körteszeletekkel díszítjük.
Megjegyzés:
Ez egy egyszerű, gyorsan elkészíthető, könnyed saláta. Nálunk ez volt karácsony napján reggeli gyanánt. A Szentestén elfogyasztott töltött káposzta - bejgli sorozat után kifejezetten jólesik egy saláta-reggeli. Véleményem szerint a körte - zeller pompás párost alkot.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.