A citrom és a narancs levét összekeverjük a zúzott fokhagymával, valamint a szójaszósszal. A páclevet, a forgójuknál kettévágott csirkeszárnyakra öntjük és néhány órát állni hagyjuk.
Ezután a húsokat a pácléből kivesszük és forró olajban, wokban megsütjük. Sütés közben a páclevet a húsra öntjük. Amikor a hús jól átsült, rácsepegtetjük a mézet és gyors mozdulatokkal kiszedjük a wokból. Friss salátával nagyon finom. Arra kell vigyázni, hogy a méz gyorsan odaég és akkor keserû lesz a hús bőre, tehát a végén gyorsan kell dolgozni. Én már készítettem sütőben is és úgy is nagyon jó lett.
Megjegyzés:
Itt vagyok, megint. Több, mint egy hétig nem voltunk itthon, nem kellett főzni :-) Itt egy egyszerű és pompás recept azoknak, akik esetleg még nem tudják, hogy a csirkeszárny mennyire finom tud lenni :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.